Ontwikkel jezelf in Zaans Medisch Centrum | Bekijk onze opleidingen | ZMC

Opleidingen 
in het ZMC.

Opleidingsziekenhuis

Innoveren, vernieuwen en onszelf steeds weer uitdagen om het beter te doen, dat is onze drijfveer. Want alleen zo verbeteren we continu de zorg voor onze patiĆ«nten. Daarom zien we graag dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen, op professioneel en persoonlijk vlak. Zodat je nog beter kunt worden in wat je doet. Wij bieden je hiervoor alle ruimte, jij hoeft alleen maar je kans te grijpen. Het ZMC staat bekend als een goed opleidingsziekenhuis. 

Leren en werken

Dat de praktijk is de beste leeromgeving is, daar zijn we van overtuigd. Daarom is praktijkervaring opdoen een van de belangrijkste aspecten van ons opleidingsaanbod. Naast uiteenlopende opleidingen, bijvoorbeeld tot verpleegkundige, anesthesiemedewerker of medisch specialist, bieden we leer- en werktrajecten voor paramedisch personeel, persoonlijk loopbaanadvies en (interne) trainingen. En natuurlijk kun je ook stage bij ons lopen. Bekijk hieronder al onze mogelijkheden.


Vervolgopleidingen voor verpleegkundigen

Wil je als verpleegkundige een vervolgopleiding doen om op gespecialiseerde afdelingen aan de slag te gaan? Ook dan kun je bij ons terecht. In samenwerking met de Amstel Academie en het Florence Nightingale Instituut bieden we verschillende vervolgopleidingen aan.

Opleiding tot verpleegkundige voor hbo studenten

Studeer je hbo-v aan de Hogeschool Inholland? Dan kun je een leerwerkplek of een stageplek krijgen in het ZMC. Doe je een andere opleiding? Informeer dan bij je school naar de mogelijkheden. Opleiding tot verpleegkundige mbo studenten

Volg je je mbo-opleiding op het ROC Regio College in Zaandam? Dan kun je  een stageplek krijgen in het ZMC. Doe je een andere opleiding? Informeer dan bij je school naar de mogelijkheden.

Opleiding tot medisch specialist (AIOS)

In samenwerking met onder andere het Amsterdam UMC bieden we verschillende medische (en aanverwante) opleidingen aan. Benieuwd naar ons aanbod? Coschap / masterfase

Kom jij als student van de studie Geneeskunde jouw coschappen doen in het ZMC? Je bent van harte welkom. Jaarlijks bieden we ongeveer 160 co-assistenten de gelegenheid om praktijkervaring op te doen in ons ziekenhuis. Zit jij er binnenkort bij?  

Paramedische opleiding

Werken en leren tegelijk? Dat kan ook bij ons opleidingscentrum. Je volgt een opleiding en brengt tegelijkertijd je kennis in de praktijk. 

Stageplekken ondersteunende werkgebieden

Naast stages voor zorgfuncties zijn er binnen het ZMC ook regelmatig stageplaatsen beschikbaar in andere, ondersteunende werkgebieden. 

Persoonlijk loopbaanadvies en (interne) trainingen

We stimuleren jouw professionele en persoonlijke groei, zodat je nog beter kunt worden in wat je doet. Afhankelijk van je functie en je ambities faciliteren we graag het gesprek hierover met jouw leidinggevende en/of de loopbaancoach. Als ZMC blijven we graag in ontwikkeling! Jij ook?