Opleiding tot verpleegkundige in Zaans Medisch Centrum | Bekijk ons aanbod | ZMC

Opleiding tot mbo
verpleegkundige.

BOL en BBL opleiding

Het ZMC werkt nauw samen met het ROC Regio College. Je kunt hier stagelopen als je de beroepsopleidende leerweg (BOL) doet. Volg je een mbo-opleiding voor verpleegkunde aan een andere school? Informeer dan bij je school naar de mogelijkheden voor stage.

BOL-opleiding mbo-verpleegkundige

Als je de BOL-opleiding mbo-verpleegkundige gaat doen, dan kun je een stageovereenkomst krijgen in het ZMC. Je volgt een dagopleiding en loopt gedurende de opleiding stage in verschillende zorginstellingen. Je krijgt dan een stageovereenkomst met het ZMC. Afhankelijk van de duur van de stage ontvang je een stagevergoeding.

Hoe en wanneer kom je in aanmerking voor een stageplaats?
Alles rond je stage wordt geregeld door de stagecoördinatoren van het Regio College. Zij weten welke stageplaatsen er beschikbaar zijn bij ons en ze kijken welke stageplek het beste bij je past. Je hoeft dus niet rechtstreeks bij ons te solliciteren. Alles wordt via je school geregeld. Alle informatie over het stagelopen in het ZMC ontvang je tijdens de jaarlijkse stagemarkt op het Regio College, die in het voorjaar plaatsvindt. Onze Praktijkopleiders geven je dan alle info!

BBL-opleiding mbo-verpleegkundige (op dit moment hebben wij geen plek voor BBL-studenten)

Als je kiest voor de BBL-opleiding MBO-verpleegkundige bij het ROC Regio College in Zaandam, dan doe je het praktijkgedeelte in het ZMC. Dat is meteen het grootste gedeelte van je opleiding: je gaat één dag per week naar school voor het theoretische gedeelte en de rest van de week werk je als leerling verpleegkundige bij ons. Je krijgt van ons een leerarbeidsovereenkomst. Je volgt een vaste leerroute langs minimaal vier verschillende chirurgische of interne afdelingen. In het tweede leerjaar volg je oriënterende stageweken op de afdelingen Verloskunde, Kinder- & Jongeren, Dialyse, ICU en SEH. Voor de deze duale opleiding tot verpleegkundige zijn afspraken gemaakt rond werktijden, studiebijdragen en het salaris dat je ontvangt. In verband met de wet op de arbeidstijden moet je voor deze variant minimaal 18 jaar zijn.

Instroom met vrijstellingen

Wij hebben alleen trajecten voor verkort mbo-opleidingen tot verpleegkundige als ontwikkeltraject vanuit de afdeling waar je werkzaam bent. Bijvoorbeeld voor doktersassistenten die verpleegkundige worden of zorgassistenten die een loopbaantraject afspreken met hun afdelingshoofd. 

Het ZMC heeft plaats voor de volgende stagiaires

Voor mbo-BOL studenten van het Regio College:

  • Voor 2e, 3e en 4e jaars op de Leerafdelingen algemene verpleegafdelingen
  • 4e jaars op de Acute Opname Afdeling, Cardiologie, Long/Oncologie, Kinder- & Jongerenafdeling, Verloskunde en de PAAZ

Vragen?

Heb je een vraag over de opleiding tot verpleegkundige stuur een mail naar stagebureau@zaansmc.nl 

Wil je weten wat het betekent om als verpleegkundige in het ZMC aan de slag te gaan? Bekijk dan de vakgebiedpagina