Opleiding tot verpleegkundige in Zaans Medisch Centrum | Bekijk ons aanbod | ZMC

Opleiding tot HBO
verpleegkundige.

Hbo-v voltijd en duaal

Het ZMC werkt nauw samen met de hbo-opleiding voor verpleegkundigen aan de Hogeschool Inholland. Hieronder lees je over het leerwerktraject dat je bij ons kunt volgen via de duale opleiding en over de stagemogelijkheden bij de voltijdsstudie. Studeer je hbo-v aan een andere school? Informeer dan bij je school naar de mogelijkheden voor stage of een leerplek.

Opleiding tot verpleegkundige voor hbo'ers

Het ZMC werkt nauw samen met de hbo-opleiding voor verpleegkundigen aan de Hogeschool Inholland. Hieronder lees je over het leerwerktraject dat je bij ons kunt volgen via de duale opleiding en over de stagemogelijkheden bij de voltijdsstudie. Studeer je hbo-v aan een andere school? Informeer dan bij je school naar de mogelijkheden voor stage of een leerplek.

Hbo Verpleegkunde Duaal

Als je kiest voor de duale opleiding hbo-v, dan kies je voor een dienstverband bij het ZMC en volg je bij Inholland de opleiding. Je gaat één dag per week naar school voor het theoretische gedeelte en de rest van de week werk je als verpleegkundige in opleiding bij ons. Je krijgt van ons een speciale leerarbeidsovereenkomst. Je volgt een vaste leerroute langs minimaal vier verschillende chirurgische of interne afdelingen. In het tweede leerjaar volg je oriënterende stageweken op de afdelingen Verloskunde, Kinder- & Jongeren, Dialyse, ICU en SEH. Voor deze duale opleiding tot verpleegkundige zijn afspraken gemaakt rond werktijden, studiebijdragen en het salaris dat je ontvangt. In verband met de wet op de arbeidstijden moet je voor deze variant minimaal 17 jaar zijn.

Startdatum en opleidingsplaatsen
Per leerjaar zijn er vier duale hbo-v-opleidingsplaatsen beschikbaar. De opleiding start in september met de propedeuse. Heb je interesse in deze opleidingsvariant, hou dan ons vacatureoverzicht in de gaten. Er komen regelmatig nieuwe vacatures bij. Zet onze jobalert aan, zodat we je op de hoogte kunnen houden. De vacature is medio januari op de website te vinden voor de werving van 1e jaars. Mocht er uitval zijn gedurende het opleidingstraject, wordt er een vacature geplaats voor de eventueel vrijgekomen 2e of 3e jaars opleidingsplaatsen. 

Instroom met vrijstellingen
We hebben alleen hbo-v deeltijdtrajecten voor verkorte hbo-opleidingen tot verpleegkundige als ontwikkeltraject vanuit de afdeling waar je werkzaam bent. Bijvoorbeeld  als je je mbo verpleegkundig diploma hebt behaald of de Inservice opleiding tot verpleegkundige hebt afgerond. Je spreekt dan een loopbaantraject af met het afdelingshoofd. 

Hbo Verpleegkunde Voltijd

Als je de voltijd hbo-opleiding tot verpleegkundige volgt, dan kun je een stageovereenkomst krijgen in het ZMC. Je volgt een dagopleiding en loopt gedurende de opleiding stage in verschillende zorginstellingen. Als je via de opleiding geplaatst wordt in het ZMC, ontvang je een stageovereenkomst van het ZMC. Afhankelijk van de duur van de stage ontvang je een stagevergoeding.

Hoe en wanneer kom je in aanmerking voor een stageplaats?
Alles rond je stage wordt geregeld door het stagebureau van Inholland. Zij weten welke stageplaatsen er beschikbaar zijn bij ons en ze kijken welke stageplek het beste bij je past. Je hoeft dus niet rechtstreeks bij ons te solliciteren. Alles wordt via je school geregeld. 

Het ZMC heeft plaats voor de volgende stagiaires:
Voor hbo-tv: 

  • De Zaans Medisch Centrum leerroute voor hbo-tv- studenten van Inholland.
  • 1e & 2e jaar: Interne, Chirurgische & Cardiologische afdelingen
  • 3e jaar: Chirurgische afdeling, CardiacCareUnit & Dialyse afdeling en Acute Opname Afdeling, Vrouw-Kind afdelingen
  • 4e jaar: ICU & SEH, AOA of Vrouw-Kind afdelingen

Voor hbo-v:
Voor hbo-v-studenten van Inholland:

  • 1e en 2e jaars op Interne, Chirurgische & Cardiologische afdelingen
  • 3e en 4e jaars op de Interne, Chirurgische & Cardiologische afdelingen, Dagopname, Kinder- & Jongeren afdeling, Verloskunde en de PAAZ

Heb je vragen?

Heb je een vraag over de opleiding tot verpleegkundige? Neem dan contact met ons op. Onze recruiter Jacara staat voor je graag te woord. Wil je weten wat het betekent om als verpleegkundige in het ZMC aan de slag te gaan? Bekijk dan de vakgebiedpagina.