Loopbaanadvies en trainingen in Zaans Medisch Centrum | Bekijk ons aanbod | ZMC

Jezelf
ontwikkelen.

Uitdagen om het beter te doen

Innoveren, vernieuwen en onszelf steeds weer uitdagen om het beter te doen, dat is onze drijfveer. Want alleen zo verbeteren we continu de zorg voor onze patiënten. Daarom zien we graag dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen, op professioneel en persoonlijk vlak. We ondersteunen je hierin in de praktijk, met technologie, het Skillslab en het studiecentrum.

De praktijk als leeromgeving

Omdat de praktijk de beste leeromgeving is, zijn we voortdurend op zoek naar de meest efficiënte manier om training, scholing en coaching op de werkplek te integreren.

We baseren ons op het 70:20:10-principe:

  • 70% = leren door te werken
  • 20% = leren via coaching en feedback
  • 10% = leren via formele trainingen en cursussen

Deze verhoudingen klinken heel rigide, maar dat zijn ze helemaal niet. Je kunt 70:20:10 opvatten als een richtlijn waarmee leren in ons ziekenhuis plaatsvindt. 

De rol van technologie

Leren op je werkplek is makkelijker met de hulp van technologie. We maken gebruik van een digitale werk- en leerwereld waarin je de hele dag door toegang hebt tot relevante informatie. Ook vind je hier een leermanagementsysteem met e-learning modules en verschillende databases met beroepsspecifieke informatie.

Skillslab

Vakkennis en -bekwaamheid zijn onmisbaar in de zorg. Die vakkennis haal je onder andere uit studieboeken, vakliteratuur en e-learning. Maar waar oefen je je ‘skills’? Ons ziekenhuis beschikt over een goed uitgeruste leer- en trainingsomgeving: het Skillslab. Hier krijg je de kans om allerlei specifieke competenties en vaardigheden onder de knie te krijgen. In een veilige omgeving oefen en train je met simulatiemateriaal in plaats van echte patiënten.  

Studiecentrum

Werk je in ons ziekenhuis en ben je op zoek naar medische of verpleegkundige literatuur? In dat geval kun je in ons Studiecentrum terecht. We hebben abonnementen op zowel medische, verpleegkundige als managementtijdschriften. Onze informatiespecialist helpt je graag bij het vinden van de juiste informatie
en geeft ook trainingen Pubmed.