Ray Welch | ZMC

Ray Welch

Anesthesiemedewerker

"...de mogelijkheid om in no time het gehele ziekenhuis te leren kennen."

Ray Welch

Anesthesiemedewerker

Werken in het ZMC betekent voor mij...
"...de mogelijkheid om in no time het gehele ziekenhuis te leren kennen."


Waarom heb je voor het ZMC gekozen?

In het verleden werkte ik in Amsterdam. Ik woon hier in de buurt en wilde graag minder reistijd, dus was het ZMC voor mij een logische eerste keuze. Mijn overstap was vooral een praktische keuze. Als ik wil, kan ik lekker op de fiets naar mijn werk. Bij minder weer pak ik de auto, want ik ben wel een mooiweerfietser.


Wat maakt werken in het ZMC voor jou bijzonder?

Toen ik in het ZMC kwam werken, kende ik niemand, maar ik had enthousiaste verhalen gehoord van oud-medewerkers. Natuurlijk moet je zelf ondervinden hoe het is. Gelukkig pakte dat goed uit. 

Toen ik net begon op de afdeling, heb ik de Acute Pijn Service gedaan. Je komt dan op alle afdelingen waar patiënten net geopereerd zijn. Doordat het ZMC niet zo groot is, heb ik in no time het hele ziekenhuis leren kennen. Juist die kleinschaligheid vind ik erg prettig aan het ZMC. Ik werk hier nu vier jaar en ben als anesthesiemedewerker op de meeste plekken in het ziekenhuis geweest. Iets wat op mijn vorige werkplek ondenkbaar was.

In vergelijking met mijn vorige werkplek is de OK in het ZMC lekker overzichtelijk. Iedereen kent elkaar bij naam, en de lijnen zijn kort. We hebben een hechte band met elkaar. Dat maakt dat je je snel thuis voelt en makkelijk wat onderling kan regelen als dat nodig is. Heel fijn dus. 


Hoe ervaar je het samenwerken op jouw afdeling met collega's en artsen?

Daar kan ik kort over zijn: prettig! Het is hier niet zo massaal. Je werkt in een relatief kleine groep en het verloop is niet heel groot. Je treft iedere dag dezelfde collega’s, je kent elkaar dus echt goed. Dat schakelt en communiceert makkelijk. Je vult elkaar goed aan en krijgt dingen snel voor elkaar. Het gebeurt regelmatig dat iemand al iets heeft gedaan, voordat je er zelf naar hoeft te vragen. Ja, dat kan in deze groep. 


Hoe is jouw loopbaanpad in het ZMC verlopen?

Ik ben na mijn overstap uit Amsterdam begonnen als anesthesiemedewerker. Onlangs heb ik de Sedatie Praktijk Specialist-opleiding afgerond. Dat was voor mij een mooie stap. De sedatie trok me erg aan. Ik ben constant op zoek naar meer uitdaging in mijn werk.


Wanneer heb je een topdag?

Het klinkt vast een beetje gek, maar ik ben in mijn element als een OK niet geruisloos verloopt en we als team de patiënt er aan het einde van een OK toch weer helemaal bovenop hebben geholpen. Bijvoorbeeld in een acute situatie wanneer een patiënt in een shocktoestand belandt of zwaar bloedverlies heeft. Ik ben dan opperst gedreven en gefocust. Als het door onze team effort goed afloopt, ga ik met een goed gevoel naar huis. 


Tenslotte, hoe zou je jouw afdeling in één woord omschrijven?

Samenhorigheid. Het is prettig werken op onze OK. Ondanks de verschillende disciplines zijn we een hechte groep. We voelen elkaar goed aan en begrijpen elkaar. En dat maakt het mooi.

 

Meer medewerkersverhalen?

Wil je weten hoe andere collega's het werken in het ZMC ervaren? Bekijk dan alle medewerkersverhalen.

Geen
geschikte
vacature?

Meld je aan voor onze jobalert en krijg een bericht in jouw inbox zodra de vacature beschikbaar komt.