Sharon Alink | ZMC

Sharon Alink

Runner

"...werken op een plek die als thuis voelt."

Sharon Alink

Runner

Werken in het ZMC betekent voor mij...

"...werken op een plek die als thuis voelt."


Waarom heb je voor het ZMC gekozen?

Ik werk hier al aardig lang. In 1999 ben ik via het uitzendbureau in het ZMC begonnen. Ik kwam uit de thuiszorg, waar ik via het uitzendbureau werkte als verzorgende. Dat werk beviel me niet zo. De belangrijkste reden hiervoor was dat je er altijd alleen voor stond. Dat was best pittig en het maakte me soms onzeker. Het uitzendbureau is toen op zoek gegaan naar ander, passend werk en zo ben ik in het ZMC, destijds nog De Heel genaamd, terechtgekomen. Dat was de start van mijn loopbaan hier.

Inmiddels werk ik alleen nog als runner. Dat is een functie die bedacht is toen het nieuwe gebouw werd neergezet. Als runner ben je een afdelingsassistent met een breed takenpakket. Ik draag onder meer zorg voor het magazijn op de afdeling, het tiptop in orde maken van de kamers, het opmaken van de bedden na ontslag, het wegbrengen van kweken en het ophalen van infuuspompen. Leuk aan deze functie zijn deze afwisselende taken en dat je iedere dag op een andere afdeling kunt staan. De ene dag sta je tussen de baby’s op de afdeling verloskunde, de andere dag bijvoorbeeld op chirurgie. 


Wat maakt werken in het ZMC voor jou bijzonder?

Als runner kom je in het hele ziekenhuis, van de secretariaten tot aan de verschillende afdelingen. Het leuke daaraan is dat ik veel mensen ken en dat iedereen elkaar helpt. Het ziekenhuis is niet zo groot in vergelijking met andere ziekenhuizen in de regio. Dat maakt dat het contact heel persoonlijk en prettig is. Het voelt aan als een dorp. Ik ben weleens gevraagd om van baan te wisselen en naar een ander ziekenhuis te gaan, maar daar moet ik niet aan denken! Ik vind het hier heerlijk. Nee, ik ga hier nooit meer weg.


Hoe ervaar je het samenwerken op jouw afdeling met collega's?

De runners hebben een goede band onderling. Hoewel iedereen, soms samen, op een andere afdeling werkt, treffen we elkaar meermaals per dag. We starten iedere ochtend gezamenlijk om 7 uur. Daarna treffen we elkaar tijdens de koffiepauze en bespreken we onderling hoe de ochtend tot dan toe is verlopen en waar uitdagingen of knelpunten te verwachten zijn. Op basis daarvan bekijken we onderling hoe we elkaar hulp kunnen bieden. We doen het werk dus echt samen. Naast werkinhoudelijke zaken, bespreken we ook persoonlijke dingen, want we kennen elkaar. Dat was ook zo in mijn vorige functies in het ZMC, ook met de artsen.


Hoe is jouw loopbaanpad in het ZMC verlopen?

Ik ben in het ZMC begonnen als servicemedewerker op de afdeling Chirurgie. Ik zorgde onder meer voor het linnengoed en maakte de bedden op en de spoelruimtes schoon. Ik deed dat een paar uur per dag en dat kwam goed uit met een jong gezin. Iets later werd ik voedingsassistente op dezelfde afdeling, nadat ik hierin intern geschoold werd. Met mijn kantoorachtergrond heb ik vervolgens ook nog secretaressewerk gedaan en heb ik diensten gedraaid als verzorgende, ook op de afdeling chirurgie. 

Ik heb verschillende, leuke functies mogen uitoefenen op deze afdeling. Als er ondersteuning was gewenst binnen een bepaalde functie en als dit mij paste, meldde ik me hiervoor aan. Zo is mijn functie organisch gegroeid. Ik had vier taken op één afdeling: de ene dag deed ik dit en de andere dag dat. Dat vond ik heerlijk. Ik werd ook door collega’s gestimuleerd om een volgende stap te nemen, bijvoorbeeld toen de vacature voor afdelingssecretaresse vrijkwam. Ik mocht toen een dag meelopen, bleek het in de vingers te hebben en ik kreeg de functie. 

Inmiddels werk ik alleen nog maar als runner, en dat bevalt supergoed.


Wanneer heb je een topdag?

Altijd eigenlijk wel. Als ik twee weken vakantie heb gehad, sta ik te springen om weer aan de slag te gaan. Laat mij maar lekker runnen hier. Zeker als alles loopt als gepland, dan heb ik een topdag. En daar ga ik best ver in, het moet allemaal precies in orde zijn.


Tenslotte, hoe zou je jouw afdeling in één woord omschrijven?

Thuis. Mijn afdeling voelt als mijn thuis. Natuurlijk met alle andere runners, maar ook met de verpleegkundigen, de artsen en iedereen met wie ik nog meer samenwerk.

 

Meer medewerkersverhalen?

Wil je weten hoe andere collega's het werken in het ZMC ervaren? Bekijk dan alle medewerkersverhalen.

Geen
geschikte
vacature?

Meld je aan voor onze jobalert en krijg een bericht in jouw inbox zodra de vacature beschikbaar komt.