Goede arbeidsvoorwaarden | ZMC

Goede
arbeidsvoorwaarden.

Gezonde medewerkers 

Een gezonde Zaanstreek begint bij gezonde medewerkers. Als jij bij ons komt werken, dan zorgen we daarom goed voor jou. Dit doen we niet alleen met ons aanbod van goede secundaire arbeidsvoorwaarden. We bieden je tevens allerlei voorzieningen om fysiek en mentaal fit te blijven en helpen je graag bij het vinden van een prettige balans tussen werk en privé. Benieuwd naar wat wij jou te bieden hebben? Lees dan snel verder.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Medewerkers van het ZMC vallen onder de CAO ziekenhuizen. Dit geldt tevens voor medewerkers, ANIOS en SEH-artsen KNMG in loondienst van het MSB. Daarbinnen heb je onder meer recht op het volgende:

  • Je ontvangt een eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarsalaris exclusief vakantiegeld.
  • Behalve een vakantiebijslag van 8,33% van het bruto jaarsalaris heb je, als je fulltime werkt, recht op 144 uur vakantie per jaar en 57 uur aan Persoonlijk Levensfase Budget, deze uren kun je naar eigen wens inzetten.
  • Je pensioen wordt opgebouwd bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Het ZMC betaalt de helft van de premie.
  • Je reiskostenvergoeding is gebaseerd op de afstand huis-werk en het aantal werkdagen. Ook als je maar een paar kilometer hoeft te reizen, krijg je een vergoeding van €0.09 per km. Per 1 augustus 2022 komt daar een toeslag van 21% bovenop voor in ieder geval de periode van een jaar.
  • We bieden regelingen voor ouderschaps-, zorg- en bijzonder verlof.
  • We werken met een Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden (MKSA-regeling): waar het kan luisteren we naar je wensen. Zo is het mogelijk om bepaalde arbeidsvoorwaarden in te wisselen voor andere. Hierdoor kun je bijvoorbeeld meedoen aan het fietsplan en aan bedrijfsfitness.

Gezond en energiek blijven

Naast deze secundaire arbeidsvoorwaarden heeft het ZMC allerlei initiatieven en voorzieningen om je te helpen gezond en energiek te blijven en een prettige balans tussen werk en privé te vinden. Een gezonde Zaanstreek begint per slot van rekening bij gezonde medewerkers! We bieden je:

Eerste jaars programma

Bij het ZMC vinden we het belangrijk dat het goed met jou gaat! Vanaf je eerste werkdag krijg je een online inwerkprogramma aangeboden via InZide, ons interne platform. Hierin krijg je allemaal handige informatie om goed aan de slag te kunnen gaan. Je eerste jaar bij een nieuwe werkgever, is vaak spannend en soms ben je zoekende. Daarom bieden we onze nieuwe collega’s zogenaamde onboardings gesprekken aan. Gedurende het eerste jaar heb je minimaal drie gesprekken met onze loopbaanadviseur. Tijdens deze gesprekken kan alles aan bod komen waar jij tegenaan loopt, hetzij op privé gebied, hetzij op werkgebied. De gesprekken zijn vertrouwelijk van aard. Wij willen graag dat jij je prettig voelt op je werk en dat je bij ons blijft. Maar mocht er toch een mismatch zijn, dan kunnen we samen kijken wat de beste volgende stap kan zijn. Ook dan zijn we er voor jou!

Sporten na het werk

Meteen na het werk lekker sporten en daarna met een voldaan gevoel – buiten de file om – naar huis? Dat kan via Fit@Work. Hier bieden we in huis een volledige workout in een lekker tempo met persoonlijke aandacht. Serieus sporten in een gezellige, ontspannen sfeer en na afloop heb je nog een hele avond voor je.

Korting op je fitnessabonnement

Medewerkers van het ZMC kunnen fitnessen met belastingvoordeel. Via het Nationaal Bedrijfsfitness Plan heb je gemiddeld 40% korting op een fitnessabonnement naar keuze. Je betaalt de abonnementsprijs via je brutosalaris. 


Mindfulness en yoga 

Gratis training om op een andere manier om te gaan met stress. Je kunt je na de training beter concentreren en makkelijker ontspannen in stressvolle situaties. De training wordt gegeven door mindfulness trainers uit het ZMC. Ook bieden we gratis yogalessen om te werken aan zowel flexibiliteit als (veer)kracht.

Stoelmassage

Je kunt je regelmatig inschrijven voor stoelmassages op het werk. Daarnaast krijg je korting op stoelmassages bij verschillende aanbieders buiten het ZMC, waarbij je kunt kiezen tussen een stoelmassage (nek en rug) of een uitgebreidere massage. 


Gezonde voeding

In onze lunchroom kun je met korting terecht voor gerechten vol natuurlijke ingrediënten, zoals verse broodjes, soepen, groenten en fruit en uiteenlopende dranken als verse koffie en natuurlijk smoothies. Een heerlijke plek om even bij te komen, maar afhalen behoort ook tot de mogelijkheden. De Lunchroom is iedere doordeweekse dag van 9:00 - 17:00 uur geopend.

Fysieke of psychosociale trainingen

We bieden in het ZMC nog vele andere trainingen gericht op het verbeteren van je fysieke of mentale gesteldheid, zoals ontspanningstrainingen, omgaan met geweld en agressie, persoonlijke effectiviteit, coaching en til- en transfertrainingen.

Gerichte opvang bij lichamelijke en/of psychische problemen

Soms kunnen gebeurtenissen op je werk zo’n indruk op je maken dat je met lichamelijke en/of psychische problemen te maken krijgt. In dat geval zorgen wij voor gerichte opvang.


Fietsplan

Op de fiets naar je werk. Ontspannend én gezond. Het fietsplan is een regeling waarmee je fiscaal voordelig een fiets, fietsaccessoires en/of een fietsverzekering kunt aanschaffen. Het valt onder de Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKSA) regeling.

Voorrangsregeling kinderopvang

Kinderdagverblijf De Paradijsvogel ligt in het park naast ons ziekenhuis. Lekker dichtbij dus. De Paradijsvogel biedt professionele opvang op de dagen waarop je werkt: je kunt de opvangdagen aan je rooster aanpassen. Bovendien heb je als medewerker van ons ziekenhuis voorrang bij de plaatsing van jouw kind. Het team van De Paradijsvogel geeft je graag een uitgebreide rondleiding.

Voorrangsregeling huisvesting

In samenwerking met de gemeente Zaanstad en woningcorporaties kunnen we, als je van buiten de regio komt, woningen met voorrang aanbieden. De doelgroep bestaat uit (gespecialiseerd) verpleegkundigen, OK-assistenten of anesthesiemedewerkers die in het Zaans Medisch Centrum aan het werk willen. Het gaat hierbij om woningen met een tijdelijk huurcontract. Mocht je in aanmerking willen komen voor deze regeling, dan kun je dit aangeven bij je sollicitatie. We bespreken samen de voorwaarden en als je volgens ons in aanmerking komt voor de regeling, dan dragen we je aan als kandidaat bij de gemeente. De gemeente beoordeelt vervolgens de aanvraag. 

Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden

Het ZMC staat bekend als een goed opleidingsziekenhuis.  We zien graag dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen, op professioneel en persoonlijk vlak. Zodat je nog beter kunt worden in wat je doet. Wij bieden je hiervoor alle ruimte. Bekijk hier de ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.


Online opleidingen via Goodhabitz

Op ons leerportaal vindt je een uitgebreid aanbod aan online opleidingen via Goodhabitz. Van persoonlijke ontwikkeling tot ICT trainingen tot leiderschapstrainingen, je vindt ze hier allemaal terug!

Actieve personeelsvereniging

Fietstochten, sportevenementen, kaartavonden, uitstapjes en stedenreizen. Dit is slechts een kleine greep uit de vele activiteiten die onze actieve personeelsvereniging ontplooit. Als lid krijg je bovendien kortingen op onder meer benzine en toegang tot de G-Star outlet store. Handig!


Winkels om de hoek

Naast het ziekenhuis ligt onze Zorgboulevard. Hier vind je een aantal zorggerelateerde winkels en bedrijven, ons personeels- en bezoekersrestaurant, maar ook een Etos, een AH XL met pick-up point, een bakker en een slager. Zo kun je voor of na het werk je dagelijkse boodschappen doen.

Goede bereikbaarheid en parkeermogelijkheden

Naast deze voorzieningen, is het ZMC ook makkelijk bereikbaar zowel met de auto als per openbaar vervoer. Het ligt vrijwel aan de A7, NS Station Zaandam Kogerveld is per voet te bereiken en de bus stopt voor de deur. Bekijk hieronder welke voorzieningen we hebben getroffen per type vervoersmiddel.

Reizen met het openbaar vervoer

Reis je met openbaar vervoer? Het ZMC is heel goed bereikbaar! Of je nu met de bus of met de trein komt. Bussen van Connexxion stoppen bij ons voor de deur en vanaf station Zaandam Kogerveld is het 5 lopen of je neemt de bus die voor de deur van ons ziekenhuis stopt.

Reizen met de auto

Het ZMC heeft een eigen parkeergarage waar voldoende parkeerplaatsen voor medewerkers zijn. Parkeren doe je tegen gereduceerd tarief. Om toegang te krijgen tot de parkeergarage heb je een parkeerpas nodig, die je van ons ontvangt op je eerste werkdag.

Reizen met de fiets of motor

Kom je met de fiets, scooter of motor? In de parkeergarage is een stalling waar je jouw fiets, scooter of motor gratis kunt stallen. 

Reiskostenvergoeding

Je kunt rekenen op een algemene tegemoetkoming in de kosten van het woon-werkverkeer, ongeacht de wijze van vervoer. Naast de vergoedingen voor woon-werkverkeer, maakt het ZMC ook gebruik van de ‘fiscale uitruil’. Onze HR Servicedesk kan je hier meer over vertellen.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over je arbeidsvoorwaarden of een van de aanvullende voorzieningen die we bieden? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.