Linda Izaks | ZMC

Linda Izaks

Verpleegkundige flexbureau

"...werken in een warm en hartelijk ziekenhuis waarbij je weet met wie je te maken hebt."

Linda Izaks

Verpleegkundige flexbureau

Werken in het ZMC betekent voor mij...

"...werken in een warm en hartelijk ziekenhuis waarbij je weet met wie je te maken hebt."


Waarom heb je voor het ZMC gekozen?

Ik heb mijn opleiding Verpleegkunde hier gedaan. Dat was nog in het oude ziekenhuis. Daarna ben ik uitgevlogen naar een ander ziekenhuis om me te specialiseren in Neonatologie. Na een aantal jaren ervaring te hebben opgedaan in andere ziekenhuizen, was ik toe aan wat anders. Ik heb toen alsnog gekozen voor het ZMC, omdat het altijd als een heel vertrouwd ziekenhuis heeft gevoeld. Ondanks dat het een geheel nieuw ziekenhuis was met een andere naam (eerst heette het De Heel), had ik sterk het gevoel dat het mijn ziekenhuis was én is. Dat komt onder andere doordat ik er opgeleid ben, maar ook doordat er nog een heleboel bekende gezichten rondlopen. Ik voelde me hier meteen thuis en het is ook lekker dicht bij huis.


Wat maakt werken in het ZMC voor jou bijzonder?

Omdat het ZMC relatief klein is, ken ik er veel mensen. Je weet met wie je te maken hebt en dat is fijn. Het is bovendien een warm en hartelijk ziekenhuis en dat merk je ook in je dagelijkse werk. Dat geldt voor alle afdelingen.


Hoe ervaar je het samenwerken op jouw afdeling met collega's en artsen?

Je hoort als verpleegkundige uit de flexpool natuurlijk niet bij een team, maar ik heb nooit het idee gehad dat ik een buitenbeentje was. Ook wanneer ik het gevoel heb dat ik ergens niet bekwaam in ben of even uitleg nodig heb, krijg ik alle hulp en adviezen aangereikt. Dat voelt heel erg fijn en geeft een veilig gevoel. In het begin vond ik het best spannend om met mijn achtergrond in Neonatologie op afdelingen met volwassenen te werken, maar in de praktijk maakte niemand daar een probleem van en kreeg ik hulp waar nodig.De samenwerking met de dames van het Flexbureau is ook prima. Het contact is goed en overleg is altijd mogelijk. Als je er even niet uitkomt, staan ze klaar om je te helpen.


Hoe is jouw loopbaanpad in het ZMC verlopen?

Ik ben na mijn terugkeer in het ZMC begonnen op de kinderafdeling. Helaas was deze plek niet helemaal wat ik ervan verwacht had. Ik ben opgeleid voor Neonatologie op de Intensive Care en daarmee voelde het voor mij als een stap achteruit. Ik ben me toen gaan oriënteren op een nieuwe stap in mijn loopbaan. Dat leidde ertoe dat ik eind 2019 de opleiding Fysiotherapie ben gaan volgen. Ik ging werken voor het Flexbureau, zodat ik mijn diensten gemakkelijk rondom mijn opleiding kon plannen. 

Doordat ik in de flexpool zat, werkte ik op allerlei verschillende afdelingen in het ZMC. Ik ontdekte hierdoor wat ik al die tijd in mijn werk miste: het contact met volwassen patiënten. Toen dit kwartje viel, besloot ik te stoppen met mijn opleiding en me helemaal toe te leggen op het werken in de flexpool. De afwisseling die het Flexbureau biedt, past erg goed bij me. Zo had ik vorige week zondag een nachtdienst op Beschouwend en was ik onder meer bezig met het uitdelen van medicatie en het naar bed sturen van twee volwassen patiënten die steeds maar wegliepen. De volgende dag stond ik op de kinderafdeling luiers te verschonen en flesjes te geven. 

Die dynamiek in mijn werk vind ik erg leuk. Ik weet van mezelf dat ik afwisseling nodig heb en continu geprikkeld moet worden. Zo niet, dan slaat de verveling snel toe. Ik zou het niet 25 jaar bij dezelfde werkgever uithouden. Al moet ik zeggen dat het werken bij het Flexbureau me momenteel veel rust geeft en dat past goed bij mijn huidige gezinssituatie met relatief jonge kinderen. Ik kan mijn eigen rooster indelen en die eigen regie is heel erg fijn.


Wanneer heb je een topdag?

Als ik ouders of patiënten, familie of hun naasten tevreden kan stellen. Ik sta pal achter de belangen van mijn patiënt en als ik voor elkaar heb gekregen wat ik wil, dan maakt dat mijn dag goed. Of dat nou op verzoek van ouders hun kindje in bad kunnen doen is of het kunnen stoppen van een behandeling van iemand die een doodswens heeft, ik ga er 100% voor. Ook als dat betekent dat ik langer door moet werken of geen pauze heb. Wat me ook een goed gevoel geeft, is als ik in een dialoog met een arts tot een goed compromis kan komen. Dat we op basis van verschillende standpunten een gezamenlijk besluit kunnen nemen, waar we beide achter staan. Ja, dat doet mij goed.


Tenslotte, hoe zou je jouw afdeling in 1 woord omschrijven?

Flexibiliteit. Het werk is heel divers en maakt van mij een echte allround verpleegkundige.

 

Meer medewerkersverhalen?

Wil je weten hoe andere collega's het werken in het ZMC ervaren? Bekijk dan alle medewerkersverhalen.

Geen
geschikte
vacature?

Meld je aan voor onze jobalert en krijg een bericht in jouw inbox zodra de vacature beschikbaar komt.