Option detail | ZMC

Medisch Specialisten

Wil jij als medisch specialist aan de slag in een modern ziekenhuis met een open, informele werkcultuur en een grote betrokkenheid van de staf bij de organisatie? Kijk dan bij onze vacatures.

Werken als
medisch specialist.

Als medisch specialist maak je deel uit van een staf met ongeveer 130 leden. Het aantal mannen en vrouwen is ongeveer gelijk. Door de omvang van ons ziekenhuis ken je elkaar al snel. De staflunches, plenaire stafvergaderingen en het staffeest dragen hier aan bij. We hebben een informele cultuur met korte lijnen en goed, laagdrempelig contact onderling en met de organisatie. Dat geldt ook voor de samenwerking met verpleegkundigen, de lijnorganisatie, het bestuur en ziekenhuizen in de regio. 

In het ZMC zijn alle specialismen vertegenwoordigd met een eigen vakgroep of via goede samenwerkingsverbanden met omliggende ziekenhuizen. De medische staf bestaat uit medisch specialisten met een dienstverband bij het ZMC en vrijgevestigd medisch specialisten. De specialisten met een dienstverband zijn verenigd in de Vereniging Medisch Specialisten in Dienstverband (VMSD), de vrijgevestigd medisch specialisten in het Medisch Specialistisch Bedrijf (MSB). Een klein deel van deze specialisten heeft een dienstverband met het MSB. Alle medisch specialisten die deel uitmaken van de VMSD of het MSB zijn lid van de Vereniging Medische Staf (VMS). De VMS houdt zich bezig met alles wat te maken heeft met kwaliteit en veiligheid en (interne) samenwerking. In zijn algemeenheid geldt dat we voor kwalitatief hoge zorg staan, die bijdraagt aan het welzijn van onze patiënten en op de juiste plek wordt geleverd.

In het ZMC werken we volgens het principe van duaal management. Medisch managers besturen, samen met de managers zorg, de clusters waarin verschillende vakgroepen zijn vertegenwoordigd. Daarnaast geven afgevaardigden van MSB en VMSD samen met afgevaardigden van de Verpleegkundige Raad en de Raad van Bestuur richting aan het besturen van het ZMC in het bestuurlijk overleg. Mede door de geringe omvang van ons ziekenhuis is de betrokkenheid van de medische staf bij de organisatie van het ziekenhuis groot.

Lees meer

Wij zijn
Het ZMC...

…wij zijn ambitieus en ondernemend. We initiëren, innoveren en ontwikkelen. Wij werken elke dag aan nieuwe initiatieven die bijdragen aan een gezondere Zaanstreek. Groot en klein. We geloven in samenwerken, ook met externe partijen, en gaan altijd voor de hoogst haalbare kwaliteit. De mens staat hierbij altijd centraal.

We zijn een platte organisatie, met korte lijnen. Iedereen is makkelijk benaderbaar. We wachten niet af, maar stappen op elkaar af. Door elkaar op een prettige, persoonlijke manier te ondersteunen, zetten we iedereen in zijn eigen kracht. We beslissen samen en doen wat we zeggen.

Wij zijn het ZMC en samen gaan we voor een gezonde Zaanstreek!

Wij zijn
Ondernemend

Wij zijn
Samen.

Wij zijn
Expert.

Wij zijn
Menselijk.

Afdelingen met
Open vacatures.

Staat je afdeling er niet tussen?
Meld je dan aan voor een Jobalert!

Jobalert

Werken in het Zaans Medisch Centrum
betekent voor mij...

Werken en leren
Bij ZMC.

Jouw loopbaan

Wil jij je continu blijven ontwikkelen? Dat kan in het ZMC. We bieden een breed assortiment aan opleidingen aan.

Stages en afstuderen

Wij zijn een opleidingsziekenhuis en bieden verschillende mogelijkheden voor stages en afstuderen. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Dag meelopen

Eerst sfeer proeven voordat je je keuze voor het ZMC maakt? Dat kan, meld je aan voor een dag meelopen!

Geen
geschikte
vacature?

Meld je aan voor onze jobalert en krijg een bericht in jouw inbox zodra de vacature beschikbaar komt.